Enamasti ei saa keegi aru, et peamiseks koostisosaks on kikerherned. Ei ole veel kohanud last, kellele need muffinid ei maitse. Pidulikumal puhul paku kõrvale käsitööjäätist või toorjuustukreemi.
Koostis:
2 purki kikerherneid (netokaal 480 g)
200 g tumedat šokolaadi
100 g võid (80 g oliiviõli)
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
2 spl täisterakaerajahu
Valmistamine:
Sulata šokolaad veevannil. Sulata või. Pese kikerherned sõelal ja nõruta. Pane kaussi kikerherned, munad, või (õli), suhkrud, sool ja püreeri saumikseriga. Sega juurde vedel šokolaad. Sega omavahel kaerajahu ja küpsetuspulber ning sega taignasse. Tõsta tainas muffinivormidesse. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 10-12 minutit. Valmis muffinid on pealt pragulised ja veidi pruunikad.